GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

10 vendet më shpirtërore në botë, vende perfekte për t’u parë në në çdo kohë

Një udhëtim mund të bëjë mrekullinë për një shpirt në kërkim, sepse e trand dhe e rigjeneron trupin dhe mendjen, falë fuqisë së pafundme të natyrës

Kjo ndodh në mënyrë më të fortë në disa vende të planetit, ku shtrihet një fushë e veçantë energjie dhe ku është më e lehtë të krijosh një lidhje intime me shpirtin tënd. pë këtë qëllim, kemi seleksionuar 10 vendet ndër më shpirtërorët në botë, ku duhet të shkojnë patjetër gjithkush që dëshiron të rigjejë veten dhe paqen e brendshme.

Varanasi: kryeqyteti shpirtëror i Indisë

Varanasi, është një nga vendet e shenjta më të rëndësishme për hindusët. Jo rastësisht konsiderohet si qendra e Mokṣa, ndryshe thënë, e çlirimit dhe rilindjes. Gjëja ideale për të bërë për t’u vënë në kontakt të thellë me qenien tonë është ta lejojmë të rrëshkasim me një prej varkave të vogla që vozisin në ujërat e lumit Ganges. Më mirë akoma në agim, kur është më e lehtë të vlerësosh ngarkesën mistike që lëshon këtë qytet.

Kepi Reinga: në skaj të tokës në Zelandën e Re

Kepi Reinga është një vend i shenjtë për Maaurët që besojnë se nga këtu energjia jetësore merr fluturimin për të arritur në atdheun e saj shpirtëror. Në veçanti, është pema Pohutukawa, të paktën tetë shekuj e vjetër, që lëshon hyjnitë: shpirtrat e të vdekurve që nuk do të kenë privilegjin të kthehen në jetë, do të rrëshqasin përgjatë rrënjëve të saj në udhëtimin e tyre drejt jetës së përtejme. Një vend me të vërtetë mistik në Zelandën e Re ku gjithashtu është e mundur të admirosh fuzionin midis Detit Tasman dhe Oqeanit Paqësor.

Borobudur: në Indonezi për t’u ndjerë njësh me universin

Borobudur është një tempull i mrekullueshëm budist i zhytur në natyrë. Një monument kaq madhështor, misterioz dhe i jashtëzakonshëm saqë ka qenë edhe objekt krahasimi me veprat e tjera kolosale të antikitetit, siç janë Piramidat e Gizës. Përbëhet nga 10 tarraca dhe ka plot 504 statuja të Budës që shpërndahen në një sipërfaqe prej 8 km². Këtu besimtari budist fillon një rrugëtim meditimi të dobishëm për të pastruar veten nga kotësitë e botës dhe e domosdoshme për të arritur nirvanën e dëshiruar.

Mali Kailash: në Tibet për të gjetur shtëpinë e perëndive

Mali gjigant Kailash, në Tibet, është një vend i shenjtë për 2 fe: Budizmin dhe Hinduizmin. Kjo majë ruan legjendat shpirtërore për të dy besimet, por pavarësisht kësaj kulmi është sinonimi i të njëjtës vendndodhje të rëndësishme, si për hindutë ashtu edhe për budistët: shtëpia e perëndive. Kjo është, pra, një nga qendrat më të rëndësishme të energjisë në botë dhe t’ia arrish të ngjitesh aty mund të çojë në lumturi të plotë shpirtërore.

Deti i Vdekur: në brigjet e liqenit të Tokës së Shenjtë

Toka e Shenjtë, sipas besimeve perëndimore, laget nga brigjet e Detit të Vdekur, një liqen kripë që ndodhet në pikën më të ulët në tokë dhe me një traditë të fortë historike dhe shpirtërore. Mendohet se ka qenë vendi i pesë qyteteve biblike: Sodoma, Gomorra, Admah, Zeboiim dhe Zoar. Edhe sot e kësaj dite ajo ruan një peizazh të paprekur dhe një atmosferë plot shenjtëri dhe qetësi.

Mali Athos: në zemrën  shpirtërore të Ortodoksisë

Ndodhet në Greqinë veriore dhe mund të arrihet vetëm nga deti dhe falë një leje-qëndrimi të veçantë. Athos përfaqëson zemrën shpirtërore të tërë Ortodoksisë, sepse pikërisht këtu kanë ndodhur rilindjet e mëdha që gjallëruar këtë fe. Secili prej 20 manastireve të pranishëm ruan historinë e tij të mbushur me ngjarje dhe figura shpirtërore.

Angkor Wat: në tempullin e Kamboxhias, të ndjesive magjike

Një xhevahir i vërtetë stilistik sublim me përmasa mbresëlënëse dhe harmonike. Është Angkor Wat, tempull i mrekullueshëm i Kamboxhias, ku ruhet një shembull i jashtëzakonshëm i simbiozës ndërmjet njeriut dhe natyrës. Midis gurëve të tij të lashtë, shfaqen pemë shekullore madhështore rrënjët e të cilave përqafojnë pjesë të tempullit magjik, duke dhënë ndjesinë e të qenurit në një univers të humbur dhe i cili fsheh befasi të pafundme.

Machu Picchu: në Peru për një pastrim fizik dhe shpirtëror

Është ndoshta një nga vendet më të famshme që lidhen me qendrat e energjisë në botë. Machu Picchu është gjithashtu qyteti i humbur i madhështisë i ndërtuar me mjeshtëri nga populli Inca midis majave fisnike të Andeve. Thuhet se, këtyre anëve, është e mundur të përftohet një pastrim fizik dhe shpirtëror unikal. Një vend me një potencial mjaft të fortë energjetik ku duket se mund të përjetoni diçka që nuk i përket universit tonë.

Rrafshnalta Plateau: në Australi për të patur vizione shpirtërore

Uluru është zemra shpirtërore e Australisë. Legjendat tregojnë se rrafshnalta është e zbrazët brenda saj dhe se është gjithashtu një burim i fortë energjie i quajtur Tjukurpa. Fiset antike përreth Uluru kanë lënë, përmes gdhendjeve dhe vizatimeve, dëshmi të shumta në lidhje me këto energji. Sidoqoftë, popujt e pranishëm duket se ruajnë besimin se kur një person viziton rrafshnaltën, ai mund të ketë madje edhe vizione shpirtërore.

Ishulli i Pashkëve: aty ku ruhen sekretet e universit

Është një nga vendet më të izoluara në botë dhe shtëpia e statujave të mëdha dhe të famshme të quajtur Moai. Shkencëtarët ende nuk kanë përgjigje në lidhje me origjinën e këtyre veprave, edhe pse dukja është ajo e një fshati ceremonial, falë 53 shtëpive prej guri, të gjitha pa dritare dhe dyer. Ishulli i Pashkëve quhet “Kërthiza e botës” sepse pretendohet se ky është një vend i shenjtë dhe se ruan sekretet e universit. Në fakt, duket se pikërisht këtu mbledhen linjat më të rëndësishme të energjisë në Tokë.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More