Apeli i 101 liderëve dhe fituesve të Nobelit: “Vaksinë falas për të gjithë”

I promovuar nga fituesi i Çmimit Nobel për Paqen, Muhamed Yunus, ndër të tjera është nënshkruar nga Mikhail Gorbachev, Lech Walesa, Malala Yousafzai, Lula, Romano Prodi, George Clooney, Matt Damon, Sharon Stone

Njëqindenjë liderë, ish-krerë shtetesh dhe qeverish, fituesi të Nobelit dhe aktorë kanë nënshkruar një apel, të promovuar nga fituesi i elmimit Nobel të Paqes, Muhamed Yunus, për “qeveritë, fondacionet, filantropët dhe ndërmarrjet shoqërore të ecin para për të prodhuar dhe shpërndarë vaksina falas në e gjithë botën “.

Ideja themelore është se “në fund, mënyra e vetme për të zhdukur përfundimisht pandeminë është pasja e një vaksine për të gjithë banorët e planetit, urban apo rural, burra apo gra, që jetojnë në vende të pasura. apo të varfëra”.

Ftesa, e hapur për të gjithë, është që “të riafirmojmë përgjegjësinë tonë kolektive për mbrojtjen e të gjithë personave të dobët, pa asnjë diskriminim”. “Pandemia ekspozon qartë pikat e forta dhe të dobëta të sistemit shëndetësor në vende të ndryshme, si dhe pengesat dhe pabarazitë në qasjen ndaj kujdesit shëndetësor. Efektiviteti i fushatës së ardhshme të vaksinimit do të varet nga universaliteti i tij”, lexohet në teksti i apelit.

Midis firmëtarëve janë tetëmbëdhjetë çmime Nobel, mes të cilëve Mikhail Gorbachev, Desmond Tutu, Shirin Ebadi, Lech Walesa, Tawakkol Karman dhe Malala Yousafzai. Ndër ish krerët e Shteteve dhe Qeverive janë, Lula, Romano Prodi, Gordon Brown. Në mesin e artistëve janë, Bono, George Clooney, Andrea Bocelli, Matt Damon, Sharon Stone, Forest Whitaker, etj.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.