GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

August mbush 20 vjeç: është golden retrieveri më i vjetër në botë

August, i quajtur Augie, fiku njëzet qirinj dhe festohet nga uebi si golden retriveri më i vjetër në botë.

Është njëzet vjeç, por është edhe më i moshuari në botë. Po flasim për Augustin, për miqtë Augie, ekzemplari golden retriever më i vjetër në histori. Në fakt, askush tjetër para tij nuk ka mundur t’i arrinte nëntëmbëdhjetë vjetët dhe arritja e pesëmbëdhjetë është për shumicën e qenve një arritje e vërtetë. Kjo është edhe arsyeja pse fotografia e Augustit para tortës së tij të veçantë të ditëlindjes bëri xhiron e webit.

Augie është një femër e lindur në vitin 2000 dhe është adoptuar nga familja e cila aktualisht kujdeset për të vetëm kur ishte katërmbëdhjetë vjeçe. Zgjedhja që bënë pronarëve mori parasysh faktin se pak njerëz do të donin të merrnin pranë tyre një kafshë jo thjesht të rritur, por që mendohej se kishte arritur në fundit e jetesës dhe tejkalimi i dy dekadat prej saj ishte një hipotezë më shumë se e pamendueshme.

Por në fakt, ja Augusti i pavdekësuar në rrjetet sociale në ditëlindjen e tij i rrethuar nga afeksioni “virtual” i përdoruesve në të gjithë botën. Së bashku me pronarët e saj Jennifer dhe Steve (një çift nga Oakland, Tennessee), Augie i ka shëtitur gjerë e gjatë Shteteve të Bashkuara dhe për të festuar njëzet vitet e saj i bëri vizitë strehës për qen Golden Retrivers Rescue të Chester, Maryland.

Dhe ka qenë pikërisht faqja FB e strukturës që ka publikuar imazhet që prekin mbi njëzet e dy mijë pëlqime. Janë të shumtë edhe fansat që u përgjigjën duke shpërndarë një imazh të golden retriever të tyre apo thjesht duke dërguar një mendim të dashur për Augustin dhe pronarët.

Por jo vetëm social. Për të mirëpritur qenushen në strehë, përveç një torte të shijshme me karota, ishin edhe shumë miq me katër këmbë për një festë madhështore. Në shëndet të përsosur, përveç disa shqetësimeve në veshkë, Augie ende lëviz në mënyrë të pavarur. Urimi nuk mund të jetë tjetër përveçse të shijojë plotësisht ditët në shoqërinë e familjes së tij. Gëzuar ditëlindjen e njëzetë, Augie!

You might also like