GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Bavari, koronavirusi ndalon edhe tradicionalin Oktoberfest

Edicioni i 187 i Oktoberfest do të zhvillohej në Mynih nga 19 shtator deri në 4 tetor

Autoritetet bavareze kanë njoftuar vendimin për anulimin e Oktoberfest. Kryeministri i Bavarisë Markus Soeder e ka njoftuar këtë masë në një konferencë për shtyp, duke thënë se ”Oktoberfest është festivali më i bukur në botë, por të jetosh me koronavirus do të thotë të jetosh me kujdes dhe nuk mund të mbash distancën apo të punosh me maskë”. Edicioni i 187 i Oktoberfest do të zhvillohej në Mynih nga 19 shtator deri në 4 tetor. ”Është e dhimbshme, sigurisht është e trishtueshme”, shtoi Soeder në një konferencë të përbashkët për shtyp me kryebashkiakun e Mynihut, Dieter Reiter, duke deklaruar se “rreziku është shumë i madh” dhe “një version i zvogëluar nuk do të kishte kuptim”. Për Reiter, “ky vendim është një pilulë e hidhur”. Të dy shprehën shpresën që Oktoberfest, i cili tërheq çdo vit rreth gjashtë milion njerëz nga e gjithë bota, mund të zhvillohet në 2021. Aktualisht, me emergjencën e shkaktuar nga koronavirusi, nuk do të ishte e mundur të respektohej distanca prej 1,5 metrash e imponuar nga autoritetet gjermane për t’u ruajtur nga infeksionet. Anulimi i ngjarjes është një goditje të rëndë për ekonominë e Mynihut. Jo vetëm për organizatorët, por edhe për industritë e ndërlidhura me të, në veçanti për hotelet dhe të gjithë zinxhirin tregtar bavarez. Në vitin 2019, sipas një raporti të komunës së Mynihut, fitimet kishte qenë 1.23 miliardë euro.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More