GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit
Browsing Category

Bota e Spiunëve

1 – Në shërbim të PUSHTETIT

Bota e spiunëve - 2/ Nga "veshët" e faraonëve te "sytë" e madhërisë së saj. Spiunazhit ekziston që nga kohërat e lashta: ja si ka ndryshuar gjatë shekujve Objektivi: mbrojtja e sigurisë kombëtare. Aktiviteti: mbledhje informacioni në

2 – Një jetë intrigash

Bota e spiunëve-3/ Në Francë, e rrënuar nga Revolucioni së pari, pastaj nga luftërat e Napoleonit, Joseph Fouché krijoi një nga aparatet e para moderne të inteligjencës Për romancierin Honoré de Balzac ai ishte "një gjeni unikal". Të

3 – Sytë e Madhërisë së Saj

Bota e spiunëve-4/ SHEKSPIRI I ARABISË I njëjtë në emër me dramaturgun dhe poetin e famshëm anglez, William Skakespear lindi në Indi më 1878. Pas një karriere të shkëlqyeshme në Lanceri, të Bengal, ai u shqua mbi të gjitha si

4 – Një mijë e një Tina

Bota e spiunëve-5/ Tina Modotti, e lindur në Friuli në 1896, jetoi shumë jetë. Derisa u bë një agjente sekrete në shërbim të sovjetikëve Është punëtorja e fabrikës së tjerrjes, aktorja e kinemasë të heshtur dhe modelja, por edhe

5 – Spiunë me fustanë

Nga Mata Hari te Coco Chanel duke kaluar nëpër personazhe me emra më pak të njohur: ja disa prej femrave që përjetuan jetën e dyfishtë të agjentit sekret MATA HARI Mata Hari (1876-1917), alias Margaretha Geertruida Zelle, ishte

6 – Të gatshëm për çdo gjë

Shërbimet izraelite janë prej 70 vitesh ndër më të efiçentët në botë. Dhe vetëm 15 nga 5 mijë aspirantë për agjentë kalojnë përzgjedhjen nëpërmjet një trajnimi shumë të ashpër "Përmes mashtrimit do të bëjmë luftën": është motoja e

7 – Hirësia e tij sekret

Edhe Vatikani ka patur inteligjencën e tij: I pari që e desh ishte në 1566 Papa Piu V i cili e përdori atë për të frenuar protestantizmin "Shërbimi më i mirë dhe më efektiv i spiunazhit që njoh në botë është ai i Vatikanit". Kështu

8 – Jo dhe aq inteligjencë

CIA: armë absurde sekrete, taktika qesharake dhe misione "të pamundura" Për të vënë me një lojë fjalësh, shumë operacione intelligenc (nga anglishtja, "spiunazhi") nuk janë një shenjë intelligence (në anglisht, "zbulimi"). Përkundrazi: