- SPONSOR -


- SPONSOR -

Browsing Category

Histori të shekullit XX

Abas Ermenji, një jetë në shërbim të kombit

Abas Ermenji lindi më 12 dhjetor 1913 në Ermenj të Skraparit ku kalon edhe vitet e para të fëmijërisë. Shkëputja e Kosovës dhe Camërisë nga trungu shqiptar ishin të freskëta dhe kishin shkaktuar një tronditje të madhe tek shqiptarët.

1985/“Nuk u bë qameti që vdiq ky”

Një prej detyrave funksionale të Sigurimit të Shtetit ishte edhe raportimi para udhëheqjes së Partisë së Punës për atë që flitej në popull. Zakonisht degët e punëve të brendshme në rrethe raportonin para sekretarit të parë vendor të

Hitleri duhet të vdesë

Si 42 atentatet e bindën Führer-in se ai ishte njeriu i Providencës dhe e shtynë popullin gjerman ta ndiqte deri në fund Një nga misteret më të mëdha të Rajhut të Tretë është se si Führer ia arriti t’i shpëtonte i padëmtuar mbi dyzet