GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit
Shfleto Kategori

Komunizmi dhe nazizmi, dy fytyrat e terrorit

E kuqe gjak (3)

Disa muaj pas kapjes së pushtetit, bolshevikët menjëherë treguan se cila do të ishte ‘muzika’ për dekadat në vijim. Disa rradhë që tregojnë agimin e Terrorit Komunist nën kujdesin dhe drejtimin e një farë Lenini... Në një Rusi të

Nuk ka Lager pa Gulag (2)

Pas kësaj fraze të historianit gjerman Nolte është një listë e gjatë analogjish, konvergjencash dhe ngjashmërishë historike, ideologjike, taktiko-politike dhe sociale midis Komunizmit dhe Nacionalsocializmit. Dy kundërshtarë të egër që

Komunizmi dhe nazizmi, dy fytyrat e terrorit (1)

Pse duhet të jetë e pamundur t’i vendosësh në të njejtën pozitë Hitlerin dhe Stalinin? Apo, më ndryshe thënë, totalitarizmi nacionalsocialist është ai komunist në versionin tjetër të tij? Një rezolutë e vitit 2019 e Parlamentit Evropian ka