Browsing Category

Komunizmi dhe nazizmi, dy fytyrat e terrorit

Pse duhet të jetë e pamundur t’i vendosësh në të njejtën pozitë Hitlerin dhe Stalinin? Apo, më ndryshe thënë, totalitarizmi nacionalsocialist është ai komunist në versionin tjetër të tij? Një rezolutë e vitit 2019 e Parlamentit Evropian ka rihapur një çështje me të cilën prej dekadash historianët
Read More...