- SPONSOR -


- SPONSOR -

Browsing Category

KRYESORE

Kur bota tmerrohej nga gripi i derrit

Ka disa ditë që ka filluar të flitet sërish për gripin e derrit, një argument që papritmas është bërë aktual pas zbulimit në Kinë të një zone të re të përcaktuar si “potencialisht pandemike”. Një lajm, që tërhoqi menjëherë frikë dhe

Mesazhet e ëndrrave

Kohët e fundit kanë qenë të shumë njerëzit që kanë raportuar se ëndërrojnë më shumë se zakonisht dhe se bëjnë ëndrra të çuditshme, surrealiste, tejet të gjalla dhe shumëngjyrëshe. Dhe janë specialistët që sqarojnë se pse: flemë më gjatë

Si të kemi ëndrra të kthjellta

Domethënë, ato që bëhen në një gjendje të koshiente dhe të vetëdijshme, dhe që mund të kontrollohen Për shekuj me radhë, shkrimtarët, artistët, poetët dhe filozofët u janë dedikuar ëndrrave dhe, që kur Sigmund Freud shpiku psikanalizën,

Aleksandër XHUVANI – “Norbert Jokl”

Në ashtin e identitetit kombëtar shqiptar qëndron gjuha e bukur shqipe. E lëvruar nga poetë, prozatorë dhe albanologë shqiptarë, gjithmonë duhet të sjellim në vëmendje Rilindasit dhe albanologët austriakë e gjermanë. Ata krijuan shtratin…

Sebastian ZONJA – Shoqëria e kampeve

Në vendin tonë mbërriti kontigjenti i parë i afganëve që nuk dëshirojnë të jetojnë nën regjimin e ri të instaluar në Afganistan. Institucionet janë angazhuar për të bërë të mundur strehimin dhe kushtet e tjera të domosdoshme për ta. Deri