- SPONSOR -


- SPONSOR -

Browsing Category

Letra

Günther ANDERS – Braktisja e njeriut

"Për ta shuar më përpara çdo revoltë, nuk duhet vepruar në mënyrë të dhunshme. Metodat e llojit të atyre të Hitlerit janë tejkaluar. Mjafton të krijojmë një kushtëzim kolektiv shumë të fuqishëm në mënyrë që vetëm ideja e revoltës nuk

Për pastërtinë e gjuhës shqipe

Nga Prof. Dr. Eqerem ÇABEJ Gjuha pasqyron një kombësi, ajo është pasqyra më e qartë e një kombësie dhe e kulturës së saj. Shkalla e pasurisë dhe e pastërtisë së gjuhës është një tregues i nivelit të kësaj kulture. Prandaj ringjalljet

Adami dhe Eva pa fajin

mbi betejën tonë mes instinktit dhe intelektit Jeremy Griffith: duket se kur specia jonë u ba krejtësisht e vetëdijshme, nji betëjë zemërate psikologjike duhet të ketë shpërthye, mes vetes instiktive të ngulitun në gjene ka herë dhe

Aleksandër XHUVANI – “Norbert Jokl”

Në ashtin e identitetit kombëtar shqiptar qëndron gjuha e bukur shqipe. E lëvruar nga poetë, prozatorë dhe albanologë shqiptarë, gjithmonë duhet të sjellim në vëmendje Rilindasit dhe albanologët austriakë e gjermanë. Ata krijuan shtratin…

Naimi përktheu “Iliadën” në turqisht

Tashmë është vërtetuar plotësisht se Poeti ynë Kombëtar Naim Frashëri, është përkthyesi i parë i Iliadës Homerike në gjuhën turke. Për këtë përkthim me cilësi tejet të lartë, filologët dhe ekspertët e shquar turq i janë mirënjohës Naimit

Homerizmi i Fishtës

Artan KAFEXHIU Gjergj Fishta, siç nuk harron të na e kujtojë një nga studiuesit e rreptë të tij, Arshi Pipa, ishte malcor prej lindjeje. Pavarësisht origjinës së tij zadrimore, ai mbërriti atje ku nuk kishte mujtë me mbërritë asnjë