GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit
Browsing Category

NDËRKOMBËTARE

Punëtorët që marrin arratinë nga kriza

The Economist, Mbretëria e Bashkuar Vështirësitë ekonomike po shkaktojnë një eksod, nxitur edhe nga qeveria, e cila synon për remitancat. Por në këtë mënyrë vendi humbet burime të rëndësishme Në kulmin e krizës ekonomike të vitit të

Lufta që ndan të majtën evropiane

Le Monde, Francë Midis partive të së majtës radikale, dënimi i imperializmit rus përplaset me antimilitarizmin dhe armiqësinë historike ndaj Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s. Për disa rryma të së majtës evropiane, mbështetja

Një kontinent i mobilizuar

Ludovic Lamant, Mediapart, Francë Nuk protestohet vetëm në Francë. Protestohet edhe në pjesën tjetër të Evropës. Për shembull në Spanjë, në Mbretërinë e Bashkuar dhe Gjermani Për të justifikuar reformën e pensioneve, qeveria franceze

Për të tjetra ide

Të rinjtë francezë i janë bashkuar protestave kundër reformës së pensioneve. Sepse ata e konsiderojnë si një kërcënim për të ardhmen e tyre dhe kundërshtojnë metodat autoritare të Presidentit Macron Thibaud Métais, Le Monde, Francë

Reforma e pensioneve i vë flakën Francës

Policia franceze i ka akuzuar demonstruesit që protestojnë në Paris kundër ankesës së qeverisë franceze ndaj nenit 49, paragrafi 3 i Kushtetutës për miratimin e reformës së pensioneve pa miratimin e parlamentit. Policia ka përdorur gazin