GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Çokollata dhe vera, sekreti i rinisë së përjetshme

Studiuesit kanë zbuluar se të dyja, si vera dhe çokollata, ndihmojnë në rinovimin e qelizave të vjetra, duke i bërë ato të fillojnë të sillen më shumë si qelizat e reja.

Me kalimin e viteve ADN-ja në qelizat tona humbasin gradualisht telomerët mbrojtës.

Ekipi i studiuesve aplikuan përbërës të bazuara në kimikate që gjenden natyrshëm në verë të kuqe, çokollatë të zezë, rrush të kuq dhe boronica tek qelizat në laborator.

Këto ushqime janë të pasura me flavonoide, të cilat njihen për efektet e tyre antioksiduese dhe anti-inflamatore.

Brenda disa orësh nga trajtimi më këta përbërës, qelizat e vjetra filluan të ndaheshin dhe të kishin telomere më të gjata.

Shpresohet se zbulimi mund të çojë në terapit të suksesshme antiplakje. Drejtuesi i studimit, Profesor Harries tha: “Ky është një hap i parë në përpjekjen për t’i bërë njerëzit të jetojnë një jetë normale, por edhe të shëndetshme”.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More