GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

David Beckham, 45 vjet mes outfit posh dhe ulengritje stili

Është e vështirë të pranohet, por David Beckham, arbiter elegantiarum i Mijëvjeçarit të Tretë, e ka njollosur veten me krime kundër modës. Për fat të mirë, outfit-et e panjolla e kanë barazuar faturën. Më 2 maj ai mbush 45 vjeç dhe ne ju tregojmë dy anët e medaljes së tij couture

Me stil, cool, à la page, fashion icon, mashkulli më elegant i vitit 2013 për GQ Germany, mashkulli më seksi i vitit 2015 për People. Ok, e dimë që David Beckham sot mund të veshë shumë një tufë gjërash dhe të bëhet i dëshiruari i modës së momentit. Nga një It Factor ngurrues, duke nga fundi i viteve 90 e këtej është imponuar gjithkund, red carped pas red carped, si referencë-à-porter e të gjithë gjinisë mashkullore, duke u identifikuar menjëherë me prototipin absolut të një metrosexuali në fillim të mijëvjeçarit. Legjenda e futbollit më 2 maj mbush 45 vjeç dhe padyshim mbetet një nga djemtë më hot dhe të mirëveshur në qarkullim, nuk e duan disa farë… Harry Styles dhe Timothée Chalamet, por…

Ashtu si vera e mirë, David përmirësohet nga viti në vit. Thjesht përmirësohet. Sepse disa nga outfit-et e tij të hershme midis fundit të viteve ’90 dhe fillimit të viteve 2000 janë më shumë se të diskutueshëm. Atë kohë ishin ende të largët, kostumet e përshtatura për të vënë ulërimën, smoking-ët dhe ato tightet fan-tas-ti-kë: në të kaluarën e tij ka gjurmë të bluzave të mëndafshit të boy band style, pantallona të madhësive të gabuara, sarong indoneziane, abuzim me lëkurën, grupe kombinime të pakuptimta dhe një kostum dhëndëror vjollcë en padant me gruan e tij Victoria. E paimagjinueshme të mendosh sot se vite më parë, në vitin 1999, le couple goals që mburret me përpjekjet e shumta për të imituar stilin në botë, ka prerë tortën me një saber shpatë dhe në një total double look ultravjollcë (nga Antonio Berardi). Jo, nuk janë filtra Instagrami, kështu ka qenë vërtetë dhe statusi i çiftit pop i hyri shumë në punë.

Pikërisht Victoria, sipas Davidit, ka qenë ajo me kalimin e kohës i ka mësuar të shoqit rrugën e duhur të shijes së mirë në fuqi maksimale, e shtuar me outfite fantastikisht posh. Aq sa sot, ish-futbollisti mbetet një bomber i stilit të një mijë shpirtërave. Futet këtu, Beckham motoçiklisti alla Steve McQueen (pika e tij e referencës couture), hipsteri i Brooklyn, James Bond Beckham dhe British gentelman. Brand i vetvetes, këtë pranverë ka lançuar linjën e tij të syzeve të diellit, DB Eyewear dhe, natyrisht, kujtojmë të gjitha bashkëpunimet e tij të modës ndër vite: nga H&M te Kent&Curwen, nga Adidas te Belstaff, e deri tek Emporio Armani, etj. me siguri ajo më outfit, ndër të gjitha, që na kanë goditur dukshëm. (Outfit na goditën, eh?).

Pasi e bëmë të qartë se si ai askush nuk ka veshur çfarë t’i dalë përpara, leksionet e tij të stilit duhet të studiohen në shkollë. Nga mënyra se mbahet një veshje klasike e pakohë deri në numrin e parë nga ku filluam: stili mund të evoluojë.

Për të festuar 45 vjetët e tij, ne kemi mblodhëm në galeri look top-ët e tij dhe, për par condicion, edhe ato flop. Nxitoni të admironi veshjet që të gjithë burrat në botë duhet t’i katalogojnë nëpër file dhe t’i kopjojnë nëse është e nevojshme dhe ato që absolutisht duhen fshirë. Surprizë: krimet kundër modës nuk janë thjesht një e kaluar. Por nëse në modën për meshkuj gjithçka tashmë gjithçka lejohet, ndoshta e njejta mund të aplikohet më shumë për të.

You might also like