GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Fjala kurajoze e Taylor Swift e zgjedhur Billboard’s Woman of the Decade

Dje Taylor mori çmimin Billboard dhe gjatë falënderimit foli edhe për disa çështje të tjera: mbi gjendjen e grave sot dhe kundër Scooter Braun

Taylor Swift është artistja e parë që merr çmimin Billboard’s Woman of the Decade. Artistja, e cili dje mbushi 30 vjeç, e tërhoqi atë parmbrëmë në Hollywood Palladium në Los Angeles gjatë Women in Music Event 2019. Pas falënderimeve të zakonshme për Billboard, Taylor nuk priti shumë kohë për të hyrë në çështjet që ajo ka më për zemër: pozitën e grave në industrinë e muzikës dhe betejën e saj personale kundër Scooter Braun, ish menaxherit të saj.

Fillimi i fjalës

“Pra, çfarë do të thotë të jesh” gruaja e kësaj dekade “? Beh, do të thotë që kam parë gjithçka. Kur filloi kjo dekadë isha 20 vjeç dhe në moshën 16-vjeçare kisha botuar tashmë albumin tim debutues, dhe më pas albumin që do të më sillte suksesin e madh, Fearless. Dhe pashë që ekzistonte një botë muzikore dhe përvojash edhe përtej zhanrit country, që më intrigonte dhe më kuriozonte shumë”.

“Pashë se si popi kaloi nëpër këngët e mia Love Story dhe You Belong With Me dhe bëri që ata të ngrihen në majë për herë të parë. Dhe kuptova që përkundrejt një gruaje në këtë sektor disa njerëz do të kenë gjithmonë rezerva për të. Pyesin veten nëse ju meritoni të jeni atje, apo nëse produktori ose bashkautori juaj është arsyeja e suksesit tuaj. Nuk ishte rasti im.

Njerëzit kanë shumë qejf të shpjegojnë suksesin e një gruaje në industrinë muzikore, dhe pashë diçka të ndryshojë dalëngadalë tek unë pasi arrita të realizoja këtë. Ky ka qenë dhjetëvjeçari në të cilin u bëra një pasqyrë e vërtetë për kundërshtarët e mi. Çfarëdo gjëje që ata vendosën se unë nuk mund të bëja është pikërisht ajo që bëra. Çfarëdo gjëje që ata kritikuan tek unë u bë material për këngët e mia si Mean, Shake It Off dhe Space Blank”.

Trajtimi i rezervuar për gratë

Taylor vazhdon duke thënë se ajo është kritikuar për çdo gjë në këto dhjetë vjet (në festivalin Sundance do të prezantohet premiera e Miss Americana, dokumentari për jetën e saj). Për faktin se ka pasur shumë flirte, sepse ka treguar shumë foto me mikeshat, sepse kishte mbushur albumin e tij Red me shumë breakup songs. Dhe mendon se i njëjti trajtim i ishte rezervuar edhe për një tjetër artisteje, që ajo e vlerëson shumë, Lana Del Rey. Pastaj hyni në atë pjesë të fjalës së saj që ka më shumë në zemër për momentin: Skuter Braun, ish-menaxheri i tij.

Çështja Skuter Braun

“Kohët e fundit ka pasur një episod të ri që më goditi mua personalisht, por unë mendoj se është me të vërtetë i dëmshëm në përgjithësi në sektorin tonë dhe e ndiej të nevojshme të flas për të. Dhe kjo është bota e parregulluar e private equity që hyn dhe blen muzikën tonë sikur të bëhej fjalë për një pasuri të paluajtshme. Ose për një aplikacion apo një linjë këpucësh. Kjo më sapo më ka ndodhur pa pëlqimin tim.

Pasi m’u mohua mundësia për të blerë muzikën time, i gjithë katalogu im iu shit Scooter Braun’s Ithaca Holdings në një marrëveshje për të cilën u tha se ishte financuar nga Familja Soros, 23 Capital, dhe nga Carlyle Group“. Dhe shton: “As Scooter dhe askush nga njerëzit e tij nuk më kontaktuan kurrë për të marrë mendimin tim.”

Çështja kryesore

“Jam mëse e sigurt që Skuteri e dinte saktësisht se si do të ndihesha për këtë çështje. Dhe më lejoni të them se problemi kryesor në industrinë tonë të muzikës janë njerëzit që përgjigjen: “Por ai ka qenë gjithmonë i mirë me mua”, kur ngre shqetësime të vlefshme për artistët dhe të drejtën e tyre për të zotëruar muzikën që prodhojnë. Natyrisht që do të jetë i sjellshëm me ju. Nëse jeni në këtë dhomë, keni diçka për të cilën ai ka nevojë”.

Hapa përpara

“Por për të përfunduar, do të them që në 10 vjet kam parë përparime të dukshme në sektorin tonë, në vetëdijen tonë, në përfshirjen tonë, në aftësinë tonë për të filluar të denoncojmë pabarazinë dhe sjelljet e këqia. Pashë shpërthimin e mediave sociale, mënyrën se si ata mund të nxisin zbulimin e artistëve në zhvillim dhe kam parë fansat të bëhen më të përkushtuar dhe solidarë se kurrë».

Falënderimi fundit

“Faleminderit për një dekadë të mrekullueshme, të lumtur dhe të lirë, konfuze, nganjëherë të vetmuar, por mbi të gjitha një dekadë të artë. Jam i nderuar që jam sonte këtu. Ndihem shumë me fat, faleminderit shumë”. Urimet më të mira, Taylor,

Materiali është përgatitur nga stafi i GT

You might also like