GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Harry dhe Meghan, nuk do të kenë më titullin “Lartmadhëri” dhe as të ardhura nga paratë publike

Çifti, i cili disa ditë më parë vendosi të “dorëhiqej” nga familja mbretërore britanike, do të mbajë si të vetmin titull të tyre atë të Dukëve të Sussex vetëm. Gjithashtu, ata, të cilët nuk do të marrin më ardhura nga taksat publike që nga pranvera e ardhshme, do të duhet të kthejnë 2.4 milion £ të shpenzuar për rinovimin e Frogmore Cottage

Mbretëresha ka përdorur fjalë të ëmbla për të gjykuar nipin e saj, duke thënë se ishte e lumtur që Harry kishte gjetur një mënyrë konstruktive për të ecur përpara në jetë. Madje ajo ka falënderuar edhe Meghan Markle që u bë pjesë e familjes. E më pas, dha dënimin. Pak ditë para divorcit me kurorën britanike, Elizabeth II vendosi të heqë titullin e Lartësisë Mbretërore nga Harry dhe Meghan. Dhe nuk ka rëndësi që të ata dy, menjëherë pas marrjes së vendimit nga Mbretëresha, nënshkruanin në faqen e tyre në internet, ende me epitetin “Lartmadhëria e Tyre Mbretërore”.

Harry dhe Meghan do të jenë vetëm Duka dhe Dukesha e Sussex dhe, si e tillë, nuk do të përfitojnë asgjë nga paratë e taksapaguesve anglezë. Përkundrazi. Të dy, të cilët menjëherë pas dasmës së tyre përdorën para publike për të rinovuar Cottage Frogmor, në mënyrë që Meghan Markle të mund të kishte modernitetin e saj ekofriendly që synonte, do të duhet të kthejnë 2.4 milion paund në Oborr. Princi Charles thuhet se synon t’i mbajë ato vetë, djalin dhe nusen. Dhe çifti, me mundësinë (ekonomike) që iu është dhënë nga dorëheqja, dhe vullneti i vazhdueshëm për të punuar e për t’u bërë të pavarur, mund të fitojë shumë më tepër sesa duhet për të shlyer Madhështinë e Tij.

Por zhgënjimi, ai që nuk u përkrahën nga Kensington Palace, fare, madje as hipoteza e një të ardhmeje ndryshe, nuk mund të shlyhet kurrë. Harrit dhe Meganit janë ‘zhveshur’ nga të gjitha privilegjet e tyre. Dhe në Kanada do t’u duhet të mendojnë për veten. Kanë shtëpinë, për të cilën thuhet se kushton 36 milionë dollarë. Janë babysitterët dhe taksat për Frogmore Cottage, kostoja vjetore e mirëmbajtjes që shkon në rreth 360,000 stërlina. Dhe do të jetë edhe siguria, pasi është ende e paqartë nëse Buckingham Palace do të vazhdojë të paguajë për të.

You might also like