Ishte mbretëresha e Evropës: ja si ndryshon sot fytyrë Volkswagen Golf

Volkswagen planifikon një restyling të ikonës së Golfit për më 2024, çfarë dimë sot për versionin e ri të mbretëreshës së automjeteve

Volkswagen Golf do të ndryshojë fytyrë më 2024, njoftoi prodhuesi i automjeteve dhe ne jemi gati të shohim një restyling krejt të ri të njërës një prej makinave që ka bërë dhe vazhdon të bëjë historinë në Evropë. Ardhja e versionit të ri të asaj që rëndom është konsiderohej si mbretëresha e Evropës pritet të ndodhë vitin e ardhshëm, por sot le të shohim çfarë dimë për këtë gjë.

Indiciet e para

Non manca molto al debutto sul mercato automobilistico della nuova versione di Volkswagen Golf, che per anni è stata la regina d’Europa, sempre in cima alle classifiche delle vendite, oggi sorpassata da molti altri modelli. Prima su tutte la Fiat Panda, che ormai è in vetta da tempo, ma anche dalla Fiat 500 e altre.

Nuk ka mbetur edhe shumë për debutimin në tregun automobilistik të versionit më të ri të Volkswagen Golf, që për vite me rradhë ka qenë mbretëresha e Evropës, gjithmonë në krye të listave të shitjeve, por që sot është parakaluar nga shumë modele të tjera.

Në prill të këtij viti, Golf ishte në vendin e tetë në Top 10 makinat më të shitura në Evropë, dhe kjo është një sinjal i qartë se si – me kalimin e viteve – shijet e njerëzve kanë ndryshuar dhe qartësisht ndryshojnë edhe tendencat, siç është e drejtë të ndodhë.

Sidoqoftë, nuk mund të mohojmë që për Volkswagen, Golfi i tij mbetet ende një mbretëreshë, dhe për këtë arsye, Shtëpia Gjermane e automjeteve nuk do t’i thotë lamtumirë, përkundrazi. Nevojitet vetëm një punë e bukur restauruese, për të adaptuar një ikonë me ato që janë sot linjat dhe preferencat e klientëve në tregun e automjeteve. Kemi parë tashmë një punë të thellë restyling për gjeneratën e tetë, që më 2019, por sot duhet bëjrë më shumë.

Sipas disa zërave që kanë filluar të qarkullojnë në web, që kanë të bëjnë me mbërritjen e gjeneratës së re të Volkswagen Golf – ende të pakonfirmuara nga Shtëpia Gjermane Automobilistike – sigurisht që do të ketë mjeft të reja në krahasim me Golf 8 aktualisht në treg.

Megjithatë, duket se karroceria dhe estetika e jashtme e përgjithshme e automjetit nuk do të deformohen, përkundrazi, Volkswagen i ka merak traditat, edhe pse prekja e modernitetit nuk do të mungojë. Ka shumë të ngjarë që fenerët e rinj të Golfit të jenë të ngjashëm në formë me ato të modelit aktual, por më elegantë. Do të ndryshojë gjithashtu edhe stili i parakolpit, me linja më të theksuara dhe më të mprehta, e me disa elementë që do të risjellin ndërmend ID.3.

Përsa i përket motorrit, duket se Volkswagen Golf i ri do të dalë në treg edhe në versionin eHybrid të rikarikueshëm, por mbetet për t’u parë.

Gama motorrë sidoqoftë do të përditësohet, edhe pse nuk e dimë se çfarë do të bëhet me variantet me naftë e në veçanti, në këtë rast, me naftën 2.0 TDI. Nisur nga kohët ku po jetojmë dhe duke pasur parasysh ligjet e miratuara nga Evropa, të cilat parashikojnë kufizime të rëndësishme në lidhje me emetimet ndotëse dhe ndalimin e motorëve me djegie të brendshme nga viti 2035, Volkswagen sigurisht që do të fokusohet në variantet hibride plug-in, por edhe në këtë temë na mbetet vetëm të presim konfirmimin zyrtar.

Teknologjia në bord

Përsa i përket kabinës së Volkswagen Golfit të ri që do të dalë në treg më 2024, duket se makina do të jetë e pajisur me një display më të madh për sistemin multimedial, ndoshta madje 15″, si ai që e njëjta Shtëpi Automjetesh përdor për versionin ID.7.

Në timon do të ketë butona të rinj fizikë në vend të komandave touch, të cilat klientët nuk i kanë çmuar edhe aq këto vitet e fundit. Për momentin nuk dimë asgjë për materialet që do të përdoren për brendinë dhe për të rejat që kanë të bëjnë me sigurinë dhe sistemet e asistencës së drejtimit të automjetit.

Përgatiti për gazetatjeter.com, Dardan Mitrovica


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.