GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Koronavirus, New York Times: Fushatë dezinformuese e 007-ave kinezë

Një fushatë dezinformimi e paparë ka filluar nga 007-at kinezë. Që nga marsi, agjentët e inteligjencës kineze kanë nxitur një fushatë dezinformimi në mediat sociale dhe përmes sms-ve që synojnë përhapjen e panikut në Shtetet e Bashkuara për koronavirus, me teknika jo fort të ndryshme nga ato të përdorura nga Rusia për të ndikuar në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016. Këtë fakt e mbështet New York Times, duke cituar burime nga gjashtë agjensi të ndryshme të inteligjencës amerikane.

“Administrata e Presidentit Donald Trump do të mbyllë tërë vendin dhe do ta njoftojë këtë sapo që të jenë të gatshme trupat ushtarake për t’u përballur me trazira dhe akte vandalizmi”, thuhet në njërin prej mesazheve të publikuara në mesin e marsit nëpër rrjetet sociale dhe përmes sms-ve të miliona amerikanëve. Mesazhet u bënë aq virale sa brenda 48 orësh Këshilli Kombëtar i Sigurisë i Shtëpisë së Bardhë u detyrua t’i padiste si të rreme në Twitter. Teknikat e amplifikimit të mesazheve po alarmojnë 007-at amerikanë për përdorimin e deritanishëm të panjohshëm të mesazheve me tekst. Origjina e tyre mbetet e paqartë ende edhe tani. Burimet – shpjegon NYT – nuk pranuan të zbulojnë detaje mbi lidhjen midis mesazheve dhe agjentëve kinezë, duke iu referuar nevojës për të mbrojtur burimet dhe metodat e monitorimit ndaj aktiviteteve të Pekinit.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More