Koronavirusi, gati qentë që “nuhasin” virusin: ja plani i Austrisë

Ushtria austriake po përfundon stërvitjen e një pastori belg për t’i nuhatur molekulat e Covid-19 në ajër

Jo vetëm në operacionet antidrogë apo për kërkim eksplozivësh. Së shpejti, qen të stërvitur posaçërisht mund të përdoren për të gjetur personat e sëmurë me Covid-19 që shëtisin të qetë nëpër rrugët e qyteteve të mëdha. Ky, të paktën, është qëllimi i Austrisë që po stërvit një njësi qensh për të njohur “erën e të infektuarve”.

Një projekt që, nëse do të sjellë rezultate, mund të hapë rrugën për një mënyrë të re për të kufizuar infeksionin nga Coronavirusi i ri dhe të identifikojë me lehtësi infeksionet asimptomatike që nuk shfaqin shenja të sëmundjes. Nëse do të ndodhte vërtetë, do të ishte një pikë kthese e vërtetë: asimptomatikët, në fakt, kanë qenë ndër përhapësit kryesorë të pandemisë dhe të mundësia për të kufizuar lëvizjet e tyre është një nga objektivat kryesore të të gjitha vendeve të angazhuara në vijën e parë në luftën kundër COVID-19.

Si po stërviten trajnohen antiKoronavirus

Stërvitja e njësisë së qenve që ushtria austriake dëshiron të formojë nuk ndryshon shumë nga ajo e njësive të tjera të caktuara për zbulimin e substancave narkotike dhe eksplozivëve. Në bazë të kësaj, bëhet e ditur nga Vjena, do të ketë një program stërvitjeje të qenve për të njohur erën e molekulave të Koronavirusit.

Përmes një procesi mësimor me përforcim pozitiv, instruktorët do t’u mësojnë qenve të dallojnë gjurmët e “lëna” nga Covid-19 dhe të reagojnë nëse ato nuhaten. Në trajnim, ushtria austriake po përdor një tub në brendësi të të cilit gjenden molekula Covid-19. Me pak fjalë, e njëjta metodë, e cila zakonisht përdoret në formimin e njësive të qenve antidrogë ose anti-eksploziv.

Qentë anti-koronavirus, deri ku ka arritur programi austriak

Sipas informacioneve që dalin nga vendi transalpine, brenda fundit të korrikut qeni i parë “tracker” duhet të hyjë në veprim. Ai është një pastor belg pesëvjeçar, që për disa javë këtyre anëve është bërë protagonisti kryesor i programit “stërvitje speciale” të ngritur nga forcat e armatosura bardhekuqe në qendrën e ushtarake të qenve Kaisersteinbruch, në Burgenland.

Deri më tani, shkalla e suksesit gjatë testeve ka qenë në 80%: një vlerë mjaft e lartë, por siç duket konsiderohet jo plotësisht e kënaqshme nga autoritetet austriake. Gjatë ditëve në vijim, hunda e pastorit belg do të rafinohet më tej, në mënyrë që të jetë në gjendje të identifikojë një numër edhe më të madh pozitivësh dhe asimptomatikësh.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.