GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Melania Trump në të gjelbër (shpresë), si Meghan Merkle dhe Mbretëresha Elizabeth

First Lady ka dalë me një fustan të gjelbër smeraldi për leximin tradicional të përrallës së Pashkëve. Një look që përcjell shpresë dhe guxim, dhe që sjell në kujtesë outfit green të veshura nga Meg dhe Mbretëresha në paraqitjet më të fundit në publik

Edhe Melania Trump i është nënshtruar hijeshisë shpresëdhënëse të të gjelbrës. First Lady, për leximin tradicional të përrallës së Pashkëve, në fakt është shfaqur me një fustan të gjelbër si smerald. Një veshje e kthjellët, pa shumë frills, me dekolte të përputhur rreptësisht dhe një rrip en pendant për të evidentuar jetën.

Një look që flet edhe duke heshtur. Një outfit që me fuqinë e saj kromatike përcjell një mesazh pozitiv të forcës dhe guximit në këtë moment të errët, por që në mënyrë të pashmangshme duket se risjell në kujtesë zgjedhjen e fundit green të bëra së pari nga Meghan Markle, dhe më pas nga Quenn Elizabeth.

E gjelbërta, në fakt, ishte edhe veshja e gruas së Harry-t e zgjedhur për daljen e saj të fundit publike në rolin e pjestares së familjes mbretërore britanike, gjithashtu po e gjelbër ishte edhe veshja e Mbretëreshës, e veshur për fjalimin e bërë kombit disa ditë më parë. Dy momente historike: “divorci” nga familja mbretërore për të parën, dhe mesazhi i katërt i bërë nga sovranja në historinë e mbretërimit të saj.

E nëse Flotus ka qenë apo jo e frymëzuar nga dy mbretëroret kjo nuk dihet. E sigurtë është në atë pikë të gjelbër të ndritshme, dhe në atë kombinim plot stili të bërë me veshjen plot vijëzime të moderuara dhe lineare, është e lehtë të shikosh një linjë të përbashkët në qëllime. Ajo që i drejtohet një detyre të imponuar nga roli, domethënë të sigurimit se gjithçka do të shkojë mirë të nënshtetasve dhe qytetarëve edhe atëherë kur gjithçka rreth tyre duket se po bie, por mbi të gjitha i mëshon një dëshire, atë të nxitjes së shpresës dhe besimit ndaj së ardhmes. Edhe pse e pasigurt.

Një look trio që krijon një vijë delikate ngjyrë smeraldi si një përgjigje pozitive dhe e guximshme ndaj klimës së vështirë mbizotëruese. Dhe kjo shkon përtej kufijve. Jeshilja do të na shpëtojë. Shpresa do të na shpëtojë.

You might also like