GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Merr ndihmën anti-Covid, ble një Lamborghini

Historia e një sipërmarrësi në Maiami që vendosi të përdorë paratë për të blerë një makinë luksi

Është thuajse e pabesueshme historia që do t’ju tregojmë, por ka ndodhur vërtetë. Një sipërmarrës nga Miami ka përfituar nga paratë e marra nga shteti për t’u përballur me krizën e thellë të shkaktuar nga Coronavirus, duke e përdorur atë në një mënyrë disi të çuditshme.

Paycheck Protection Program në SHBA parashikon dhënien e një ndihme federale për ata që duhet të paguajnë punonjësit e tyre dhe janë në vështirësi për shkak të pandemisë Covid-19. David T. Hines është menaxheri që ka vendosur mirë të përdorë një pjesë të këtyre parave të çmuara që mori në maj, dhe bëhet fjalë për një shumë jo të parëndësishme, përkundrazi, reth 4 milionë dollarë (ekzaktësisht 3.984.557) e barabartë me rreth 3.400 000 euro, për të përballuar shpenzime personale dhe jo të lidhura me kompaninë.

Çfarë bleu ndonjë gjë të veçantë? Një fantastike dhe super të shtrenjtë hypercar luksi, të cilën të gjithë e njohim mirë, Lamborghini Huracan. Ai sigurisht që u zbulua dhe u arrestua. Akuza për Hines (shkruhet në New York Times) është për mashtrim bankar. Në fakt, sipërmarrësi nga Miami bëri ka bërë një deklaratë të rreme në një institut krediti duke kryer transaksione nga të ardhura të paligjshme. Në rast se ai do të dënohet për të gjitha akuzat, numri i përgjithshëm i viteve të burgut mund të shkojë deri në 70.

David T. Hines është një nga sipërmarrësit e shumtë që, në Shtetet e Bashkuara, kanë bërë kërkesa për ndihmë nga programin federal i mbrojtjes së pagave të fundmuajit. Menaxheri kishte deklaruar të ishte kreu i katër kompanive të ndryshme, me rreth 70 punëtorë në të gjithë. Shpenzimet mujore të punës, sipas asaj që ka deklaruar në aplikimin e tij, shkonin në 4 milion dollarë. Kjo është arsyeja pse, një muaj pas kërkesës së bërë në prill, atij iu dha ndihma prej 3,984,557 dollarë.

Sipas New York Times, në të vërtetë, nga një përmbledhje e të dhënave financiare të Hines, u vërejt se nga të gjitha paratë e marra nga shteti, vetëm një pjesë e vogël është përdorur vërtetë për shpenzime të ligjshme biznesi, dhe pjesa tjetër u përdor, për shembull 318.497 dollarë, për të blerë një Lamborghini Huracan fantastik blu. Qeveria federale e Shteteve të Bashkuara ka krijuar Paycheck Protection Program, që shërben për të mbështetur bizneset e vogla dhe për të mbajtur punonjësit e tyre gjatë krizës së Koronavirusit.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More