GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Modeli i rrallë i FIAT që nuk e keni parë kurrë, kushton dy milionë euro

Fiat 8V, i njohur edhe si “Ottovù”, ishte një berlinë sportive e prodhuar nga shtëpia e makinave në Torino, në fare pak ekzemplarë, nga 1952 deri në 1954

Edi DELIU – Një xhevahir Fiat prej dy milion dollarësh: me siguri kaq do të duhet për ta siguruar Supersonic 8V, që do të dalë në ankand në 23 dhe 24 tetor pranë Elkhart Collection të RM Sotheby’s. Fiat 8V, i njohur edhe si “Otovù”, ishte një Berlinë sportive e prodhuar nga kompania shtëpa e makinave në Torino, në pak, nga 1952 deri në 1954.

Berlina e vitit 1953 ka ndër veçantitë e saj motorin V8 tip 104 me 2 litra cilindrin dhe 105 HP, është projektuar nga i madhi Dante Giacosa, dhe karrocerinë Ghia të dizajnuara nga Giorgio Savonuzzi, i njëjti stilist që projektoi Cisitalia 202. Kjo makinë ishte në gjendje të arrinte deri 200 km/orë, një rekord për atë kohë.

Karroceria e kësaj mrekullie 8V Supersonic, ndryshe nga standardet ‘Otto vu’, të cilat ‘visheshin’ nga brenda në Carrozzerie Speciali Fiat në brendi të Lingotto, ashtu si për 14 ekzemplarët e tjerë të këtij varianti aerodinamik i detyrohet Ghia-s për projektin nga Giorgio Savonuzzi, i njëjti stilist që dizajnoi ikoniken Cisitalia 202.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More