GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

‘Ne nuk jemi të varfër, jemi të vjedhur’/ Përgjigje për një kryeministër harbut

Në vitin 2015, kur nga Shqipëria drejt Gjermanisë kishte nisur një eksod masiv i paparë në kohë paqeje, një nga kardinalët më të njohur në Gjermani vizitoi Shqipërinë.

Kardinali Rainer Maria Woelki do vizitonte mbarë vendin për të kuptuar se përse po largoheshin kaq masivisht shqiptarët.

Pas kthimit në Gjermani, ai dha një intervistë për mediat. Sipas tij, Shqipëria i ishte dukur një vend i mrekullueshëm, me një tokë pjellore, me mot të shkëlqyer, me burime nëntokësore dhe mbitokësore.

“Një parajsë”, i tha gazetari, kur dëgjoi përshkrimin.

Shqipëria mund të jetë një parajsë, por siç thotë edhe Woelki, problemi është te drejtimi i vendit.

Të hënën, pas një tirade ndaj medias dhe opozitës, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama u tha shqiptarëve se nuk duhet të pretendojnë shumë pasi jetojnë në lagjen më të varfër të Europës.

Sipas tij, Shqipëria nuk është Gjermania dhe Kanadaja që japin miliarda.

Me fjalë të tjera, mbylleni gojën se kaq meritoni.

Por shqiptarët kanë më shumë se Gjermania, por u mungon diçka: kanë një kryeministër si Edi Rama, një njeri që ka dy dekada në majë të pushtetit në vend dhe tani në fund po përpiqet të na mbushë mendjen se kaq meritojmë, se jemi të varfër dhe nuk duhet të pretendojmë shumë.

Ne nuk kemi miliarda, se miliardat kanë shkuar për një grusht njerëzish që marrin koncesione për asgjë.

Për këtë kryeministër harbut ka vetëm një përgjigje: ne nuk jemi të varfër pasi jetojmë mbi një parajsë tokësore. Ne jemi të vjedhur!

Ne nuk jemi të varfër, por jemi të vjedhur sepse në nëntor të vitit të shkuar, revista Monitor lajmëronte se vlera e koncesioneve ka shkuar në plot 5 miliardë euro.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur, sepse vetëm në vitin 2018, koncesionet e shëndetësisë u rritën me 60 përqind, mjaftueshëm sa për të ndërtuar një qendër spitalore falas.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse vetëm koncesioni i check-up u ka marrë 8.5 milionë euro shqiptarëve për mijëra kontrolle të pakryera.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse në 15 vitet që vijnë do paguajmë 2 miliardë euro faturë koncesionesh që na i lë në shpinë kjo qeveri e papërgjegjshme.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse kompanitë e huaja kërkojnë në gjykatat e arbitrazhit plot 1.3 miliardë euro dëmshpërblim nga qeveria shqiptare.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse vetëm për një tekë të Edi Ramës dhe një SMS të Erion Veliajt, duhet t’i paguajmë një gjobë prej 110 milionë eurosh biznesmenit italian, Françesko Beketi.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse paguajmë 5 herë më shumë për kilometër rrugë se Gjermania. Për rrugën Milot-Balldren do paguhen 300 milionë euro për vetëm 17 km, sikur të jetë e shtruar me flori.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur me koncesionet e solarëve, që jepen pa asnjë garë dhe pa kriter, kurse energjia e të cilave blihet nga shteti dy herë më shumë se çmimi i tregut.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse japim 20 milionë euro për një kilometër rrugë për kompani offshore.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse japim qindra miliona euro për inceneratorë me koncesion te miqtë dhe gazetarët e pushtetit, të cilët marrin 47 milionë euro nga buxheti pa lëvizur gishtin.

Ne nuk jemi të varfër, por të vjedhur sepse japim tendera milionash për trafikantët e drogës pasi kthehen nga pushimet me zyrtarët socialistë.

Ne nuk jemi të varfër, por jemi të vjedhur sepse e kemi kthyer Shqipërinë në një narko-shtet, në vendin më të korruptuar në Europë, në vendin më të varfër në Europë, në vendin më autokratik në rajon, në vendin me antidemokratik, në një regjim hibrid ku një njeri kontrollon gjithçka.

Ndaj thoni çfarë të doni, por mos thonë se jemi të varfër. Kemi gjithçka të bekuar, përveç një mallkimi të madh: kemi qeverinë më të kriminalizuar, më të korruptuar, më të kapur dhe më të paaftë në histori.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More