GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nga Agim XHAFKA – Me fqinjin socialist te oborri i pallatit

Takova Ndrekon që në mëngjes. Jeton te pallati ngjitur, por njihemi prej vitesh. Kishte lexuar që shkruaj kundër qeverisë, pra u them njerëzve pse nuk duhet t’i votojmë më këta dështakë. Ka kohë që i dridhen duart dhe koka. Nuk ka mbushur ende 70 vjeç, mendojnë se ka parkinson.

– Më trego pse nuk duhet t’i votoj?-foli.

– I sheh ato pesë gropat atje në oborr, që në dimër bëhen liqene dhe baltë kudo?

– I shoh. Dhe?

– Kur Veliaj mori detyrën para katër vitesh kishim dy gropa.

– Po, e vërtetë, dy ishin. Dhe?

– Më the vjet se kishe një depozitë uji, tani i bëre dy. Nga që nuk të vjen uji si më parë, paçka se paguan dyfish.

– Ashtu është. Na rropi bashkia nga lekët. Dhe?

– Përballë ke një lokal që nuk të le të flesh deri në mëngjes. Njëqind herë ke shkuar në polici.

– Saktë. Kam shkuar e s’ma fërshëllen njeri. Dhe?

– Më kanë rrënbyer diellin, the para dy javësh. Mu tek dritarja e dhomës tënde po ngrihet një grataçielë e madhe.

– Po ngrihet një përbindësh thuaj. Dhe?

– Mes pallateve gjendej një lulishte. Tani atje u ngrit një hangar i madh. Do bëhet lavazh makinash.

– E di, e di. Dhe?

– Pensioni nuk t’u rrit as sa inflacioni, ilaçet po i merr nga Italia me miq e të njohur se ato që jepen këtu janë skarco.

– Ilaçe koti janë. Dhe?

Dhe unë nuk u ngjira më. Mbase tek njësia 8 në Tiranë votimet duhen bërë një herë në 100 vjet. Komunizmi për disa qenka si ai virusi i lopës së çmendur. Të kapka kollaj e s’të lëshon deri sa të të groposin në Sharrë.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More