GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nga Enver BYTYÇI – Halli i Berishës dhe pagjumësia e kundërshtarëve të tij?!

Del në ekran të televizionit ose shkruan në tastierën e kompjuterit e thotë se; ‘Berisha lufton për hallin e tij personal’! Po! Sali Berisha e ka një hall, sa personal edhe shoqëror!

Që nga ajo datë që ai është shpallur non-grata në SHBA nga ana e Departamentit të Shtetit ai bën betejën e tij për integritet dhe dinjitet njerëzor! Që do të thotë se në këtë rast u bë modeli i mbrojtjes së këtij dinjiteti edhe për të tjerët! Natyrisht jo për ata që dinjitetin e konsiderojnë anti-vlerë!

Kush thotë se kjo betejë nuk është shqetësimi i Sali Berishës, ai gabon. Madje ai e ka pranuar vetë se ky është halli i tij personal. Ndërsa ne duhet të dimë se liderët i zgjedhim vetë. Çdo presion dhe ndërhyrje nga brenda ose nga jashtë vendit për të imponuar liderët politikë është akt anti-demokratik. Ish sekretari i Jashtëm Amerikan, James Baker, në qershorin e vitit 1991, në prani të mbi 100 mijë shqiptarëve, deklaronte se ‘Prej sot ju jeni të lirë t’i zgjidhni vetë udhëheqësit tuaj’! Rezistenca e Sali Berishës në mbrojtje të lirisë dhe dinjitetit njerëzor është shembull e model i luftës për lirinë!

Por kundërshtarët e thjeshtëzojnë këtë kur thonë se ‘Berisha lufton për hallin e tij personal! Në fakt Doktori ka hall, por halli i tij nuk i ngjan hallit të atyre që nuk kanë dinjitet dhe e sulmojnë atë. Janë këta kundërshtarë të Berishës ata që kanë një hall puro personal, ndaj dhe jetojnë ne pagjumësi. Nuk flenë dot, pasi në shtratin e fjetjes shohin ëndrra ankthi me skena tragjike të kryqëzuara e të shkaktuara nga një mijë e një halle korrupsioni që ata kanë. Janë zhytur deri në gryke në krime dhe akte korruptive!

Halli i Doktorit është dhe nuk është halli i shqiptareve. Është një shqetësim, nga i cili ai motivohet më shumë për t’u shërbyer qytetarëve shqiptarë. Halli i Doktorit nuk është i fshehtë diku në skutat e shpirtit të tij. Është një hall, të cilin ai e ka ndarë me publikun dhe qytetarët shqiptarë. Madje edhe në rastin e penalizimit nga ana e sekretares së Brendshme të Britanisë së Madhe.

Ndërsa halli i kundërshtareve te tij është i fshehtë dhe rëndon jetën e qytetarëve shqiptarë. Sepse nuk është Berisha ai që i detyron shqiptarët të emigrojnë! Ata i detyron i korruptuari Edi Rama! Nuk shkakton Sali Berisha as sot, as në të ardhmen varfëri, skamje, pabarazi, kriminalitet, veprime mafioze, lakmi, rrënim e dëshpërim non-grata e Sali Berishës.

Të gjitha këto janë produkt i atyre që sulmojnë kreun e Partise Demokratike, rilindasve të kryeministrit dhe pengjeve të tij. Shqiptarët e dinë se asgjë e keqe apo e mirë u vjen atyre, nëse Berisha është apo nuk është non-grata. Ata e kanë nuhatur me intuitën e tyre se non-grata e tij ishte një akt izolimi për të, me qëllim që të mos angazhohej as formalisht në politikë.

Ndërkohë shqiptarët duan një lider, i cili merr përgjegjësi për ta e për fatet e Shqipërisë. Dhe derisa të dale dikush nga radhët e rinisë ta marrë këtë rol, deri atëherë ky lider mbetet Sali Berisha, me defektet dhe virtytet e tij, ashtu siç ai i ka! Së paku, në krahasim me kundërshtarët e tij që e mallkojnë, ai është njëmijë hapa para tyre.

Tashmë qentë që lehin kundër Sali Berishës janë më qindra. Atij i duheshin, sipas rregullit, nja 40 të tillë që të quhej ujk i vërtetë. Sa më shumë shtohen kundërshtarët e tij, aq më i madh bëhet ai dhe aq më shumë mbështetje do të ketë te shqiptarët!


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More