GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nga Klodian TOMORRI – Ëndrra me 6 miliardë euro në Shpirag

“Shell”-i ka bërë zbulim të madh nafte në Shpirag. Por e mbajti lajmin sekret, duke ia treguar vetëm kryeministrit holandez.

Edhe ky e ruajti sekretin. Priti deri ditën që shkoi kryeministri shqiptar atje për t’ia thënë në vesh Edi Ramës. Por mrekullia do të ndodhë në vitin 2023.

Pastaj sekreti mori dhenë. Ministrja e Energjisë tha se në majën e Shpiragut do të investohen 6 miliardë euro. Mund të ishte dhe 60 miliardë euro kjo shifra e deklaruar, nuk do të përbënte asnjë ndryshim.

Pra “Shell”-i, një gjigand multinacional që nuk do t’ia dijë se kush është kryeministër në Holande, Shqipëri dhe Kinë madje, luan kukafshehti me sekrete.

Skenar fiks për radiolojën që bënin komunistët me diversantët.

Historia e atyre puseve në Shpirag ka më shumë se 10 vjet që vazhdon. Gjatë këtyre 10 viteve, fabula ka qënë gjithmonë “vitin tjetër do ndodhë mrekullia”.

Përkufizimin më të mirë se çfarë ndodh aty e ka bërë një inxhinier nga më të mirët që kemi ne në këtë fushë. Aty ka naftë, por jo vendburim. Pra, ka naftë, por jo komerciale.

Shpimi i parë aty është bërë gati 60 vjet më parë nga një prej inxhiniereve projektuese më të njohura ruse në atë kohë.

Që atëherë fabula vazhdon e vazhdon. Moriali i saj është i thjeshtë. Nëse do të kishte naftë në Shpirag apo në çdo cep tjetër të Shqipërisë, do ta kishte zbuluar Enver Hoxha, nuk e linte për këta. Në mos naftë, grup armiqësor.

Tani kohët kanë ndryshuar. Grupe armiqësore nuk ka më, por ëndrra me 6 miliardë euro, ka pafund.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More