GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nga Ylli MANJANI – Çështja e inceneratorëve nuk është punë procedurash! Mos kemi të bëjmë me një Sude-qeveri?!  

Nëse duan të nxjerrin të vërtetën e skemës mafioze të trajtimit të mbetjeve me incenerim, duhet të gjejnë përgjigjet e këtyre pyetjeve:

  1. Përse u vendos trajtimi i mbetjeve me Incenerim?! BE nuk e sugjeron. Është metoda më e shtrenjtë e mundshme, aq më tepër për një vend të varfër si yni.
  2. Përse 3 inceneratorë?! I gjithë Ballkani ska asnjë. Kush i bëri llogaritë? Si dolën këto llogari?! Cili është ndikimi real në mjedis, sot e në vijim?!
  3. Përse u përzgjodhën kompanitë koncensionare PA TENDER?! Çfarë avantazhesh të mëdha kishin këto kompani?! Kush i prezantoi pra vendimmarrësve?!
  4. Sa para kishin të gatshme për investim koncensionarët dhe cili ishte burimi i këtyre parave?! Ligji antimafia është shpikur për këtë rast.
  5. Cila ishte analiza e leverdishmërisë ekonomike e trajtimit të mbetjeve me incenerim? A u llogariten tarifat e rritura? Po pushteti lokal a mori pjesë dhe deri në çmasë?
  6. Cila është pronësia e të tre kompanive të inveneratorëve?!
  7. Cilat janë detyrimet financiare të shtetit që burojnë nga këto kontrata?! Përse paguhen para për incenerim pa inveneratorë?!
  8. Cila është hierakia e vendimarrjes publike dhe cilat janë përgjegjësitë në secilën hallkë të saj?
  9. A kishte fond në dispozicion buxheti i shtetit kur u lidhën kontratat veç e veç, fond i cili do të përballonte detyrimet kontraktore?! Mos kemi të bëjmë me një skemë piramidale?! Me një Sude-qeveri!!!

Përgjigjet e këtyre pyetjeve gjenden në dokumenta zyrtarë por edhe në pyetjen e personave përgjegjës. Në tilla raste bëhet një ekspertizë e plotë dhe e gjithanshme, mundësisht me ekspertë jashtë Shqipërie, të cilët duhet të zbërthejnë këtë skemë sipas këtyre pyetjeve.

Kjo do duhej të ishte skema dhe plani i hetimit.

Natyrisht nuk përjashtohet dhe hetimi i përgjegjësive procedurale, por ajo nuk çon tek thelbi i problemit.

Kjo që sugjerojnë dhe bëjnë hetuesit politikë në parlament e SPAK, ku gjejmë kush firmosi e kush e lagu pa e lagur, pa kokë, pa trup e pa një bosht llogjik, nuk çojnë në zbardhjen por në mbylljen e skandalit!!!

Kjo çështje mund të ishte një rast i mirë për ta hetuar këtë sude-shtet fund e krye.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More