GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Nostradamus, profecitë e tmerrshme për vitin 2022: çfarë do të ndodhë

Astrologu francez Nostradamus ka parashikuar 6 fatkeqësi për më 2022: mes luftërave, revoltave dhe krizave, ja cilat janë profecitë që na presin…

Parashikoi ngjitjen e Hitlerit në pushtet, sulmin ndaj Kullave Binjake, Revolucionin Francez dhe lëshimin e bombës së parë atomike: Michel de Nostredame, më mirë i njohur si Nostradamus, ka në pritje 6 profeci për vitin 2022 … Dhe padyshim që nuk janë aspak dashamirëse.

Libri “Profecitë” përfaqëson veprën më të madhe të astrologut dhe farmacist francez: ai është i ndarë në shekuj dhe përbërë nga qindra kuadrate që parathonë ngjarje katastrofike. Për vitin 2022 citohet kuadrati i dhjetë i shekullit të tretë: “Nga gjaku dhe uria fatkeqësia më e madhe / Shtatë herë përgatitet për bregdet marina/ Moneku i urisë, vendi i marrë, burgimi”.

Luftëra dhe emigracion do ta karakterizojnë vitin e ardhshëm me pushtimin e plazheve evropiane nga më të dëshpëruarit. Për Evropën mund të nënkuptohet se fenomeni i zbarkimeve me të cilin jemi mësuar tashmë mund të arrijë në përmasa të paprecedenta, veçanërisht fqinjët tanë.

Kjo krizë e rëndë ndërkombëtare do të ndikojë negativisht mbi kontinentin e vjetër, për të cilin Nostradamus ka parashikuar rënien: “Tempujt e shenjtë të stilit të parë romak / Do të hedhin poshtë themelet e Perëndeshës”. Bashkimi Evropian lindi me Traktatin e Romës të vitit 1957 dhe duket se për shkak jo vetëm të Brexit por edhe të paqëndrueshmërisë politike, do të shpërbëhet.

Fokusohuni mbi Parisi i cili – sipas Nostradamus – do të sulmohet dhe do të vihet nën zjarr e hekur. Në kuadratin e tridhjetë të shekullit të pestë thuhet: “Gjithëçka rreth Qytetit të madh / Do të jenë ushtarët e strehuar në fusha e në qytete”.

Ushtarë dhe rrethime përsëriten edhe në profecinë e vitit 2022 lidhur me krizën klimatike. Mund të jetë një ogur i luftës i lidhur me mungesën e lëndëve të para dhe burimeve: “Nën klimën babilonase të kundërt / E madhe do të jetë pa rrjedhje”.

Profecitë e Nostradamus lidhur me vitin që do të vijë mbyllen me një tërmet të tmerrshëm në Japoni (“Drejt gjysmë thatësirës ekstreme / Në thellësi të Azisë do të thonë tërmet”) dhe vdekjen e diktatorit të Koresë së Veriut Kim Jong-Un (“Vdekja e papritur e personazhit të parë / Do të sjellë një ndryshim dhe mund të vendosë një personazh tjetër në mbretëri”).

You might also like