GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nuk janë ekologjike dhe marrin flakë: fake news për makinat elektrike

Volkswagen ka vendosur të çmitizojë shtatë ide false që janë krijuar rreth veturave me zero emisione

Makinat elektrike janë gjithnjë e më popullore, pavarësisht boshllëqeve që ende karakterizojnë këtë lloj. Tani gjendemi përballë një periudhë të paparë krize për shkak të Coronavirusit dhe, si të gjithë modelet, edhe këto makina po vuajnë veçanërisht nga një rënie e shitjeve në nivel global.

Pavarësisht kësaj, Volkswagen vazhdon të përgatitet për hedhjen në treg të prodhimit të tij më të ri ri elektrik, ID.3 për të cilën është folur aq shumë, i cili duhet të arrijë në verën që po vjen. Shtëpia e makinave beson shumë në teknologjitë e reja dhe motorët me zero emetim, për këtë arsye ajo ka nxjerrë një deklaratë për shtyp në të cilën përpiqet të çmitizojë shtatë mite të rreme për EV-të.

E gabuar: “Makinat elektrike janë sidoqoftë të dëmshme për mjedisin”. Sipas Volkswagen, ato nuk ndotin më shumë se ato tradicionale, përkundër procesit të plotë dhe kompleks të prodhimit. EV-të janë Eko Friendly në krahasim me makinat me benzinë, naftë dhe hibride, ka shumë studime që flasin për avantazhet e shumta që lidhen me makinat elektrike.

Moskuptimi i numrit 2: “Vetëm njerëzit me të ardhura të larta mund të përballojnë një makinë elektrike”. Natyrisht për Volkswagen është false, falë bonuseve dhe stimujve shtetërore është e mundur për shembull, të blini një ID.3 me një çmim më të ulët se një model të barasvlefshëm benzine, për më tepër e dimë mirë që me ID.3 kursehen disa dhjetëra euro çdo muaj për ushqim.

Volkswagen vazhdon me ide të gabuara: “Bateritë bien shumë shpejt dhe nuk mund të asgjësohen.” Ky është gjithashtu një mit i rremë, në fakt Shtëpia gjermane e makinave i garanton paketat e saj të baterive për 8 vjet ose 160,000 km. Bateritë gjithashtu mund të riciklohen, duke mbrojtur mjedisin edhe në fund të ciklit të jetës së tyre. Tre ide të gabuara! Volkswagen vijon më pas me numrin 4: “Makinat elektrike janë vetëm për distanca të shkurtra”, por nuk është kështu.

“Nuk ka vend këndej afër për të karikuar një makinë elektrike”, kjo është një tjetër ide që Volkswagen përpiqet të hedh poshtë, duke shpjeguar se në Gjermani, për shembull, sot janë 24,000 stacione karikimi dhe rrjeti We Charge numëron 150,000 shtylla karikuese në të gjithë Evropën. Në pikën 6 VW shkruan, si një mit të rremë: “Makinat elektrike mund të marrin lehtësisht zjarr, që nuk mund ta fikësh”, ekspertët sigurojnë që EV-të të jenë po aq të sigurt sa makinat tradicionale.

Dhe së fundi, në pikën e fundit gjejmë deklarimin e shtatë të rremë: “Nuk ka mjaft materiale të papërpunuara dhe ekstraktimi dëmton si njerëzit ashtu edhe mjedisin”, Volkswagen mendon për produktet e tij dhe deklaron se përdor vetëm materiale të pastra.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More