GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Skype Meet Now, si të bësh videothirrje pa patur një llogari

Skype ka shpërndarë Meet Now, një aplikacion në internet që ju lejon të krijoni dhe të merrni pjesë në videothirrje pa qenë e nevojshme të keni një llogari në platformë. Ja se si funksionon

Skype përpiqet të rikuperojë terrenin e humbur drejt Zoom dhe hedh një funksion të ri: Meet Now që ju lejon të merrni pjesë në një videothirrje pa qenë e nevojshme të keni një llogari të regjistruar në platformë. Që kur filloi lockdown me detyrimin për shumë kompani për të punuar në modalitetin smart working, aplikimet për thirrjet video kanë pasur një rritje të papritur. Mbi të gjitha, kush përfitoi ishte Zoom i cili, falë lehtësisë së tij të përdorimit, u bë shumë shpejt i preferuari i punëtorëve në të gjithë botën.

Arsyeja është mjaft e thjeshtë: nuk duhet regjistrim dhe thjesht shtypni një link për të nisur një conference call ose mbledhje online. Mirëpo, ditët e fundit, Zoom ka filluar të tregojë edhe problemet e para, veçanërisht përsa i përket intimitetit dhe sigurisë. Meet Now është përgjigjja e Skype për Zoom: për krijimin ose pjesëmarrjes në një videothirrje nuk ka nevojë të regjistroheni në platformë, por thjesht hyrni web-app browser dhe të shtypni një link. Në pak sekonda, ju bëheni pjesë e mbledhjes pa pasur nevojë të krijoni një llogari.

Si funksionon Skype Meet Now

Thjeshtësi dhe përdorimi i menjëhershëm, janë këto dy karakteristikat e Skype Meet Now, funksionaliteti i ri i platformës më të famshme në botë për thirrjet video. Çfarë është e veçantë për Skype Meet Now? Ju nuk keni nevojë të regjistroheni për të filluar videothirrjen, por thjesht të keni një pajisje me një browser dhe një lidhje të mirë interneti.

Si funksionon Skype Meet Now? Mjafron të hyni në faqen web përmes browserit dhe shtypni butonin “Krijoni një takim falas” dhe të prisni fare pak sekonda që lidhja me takimin të krijohet. Një herë e krijuar, ju merrni një link që mund të ndahet menjëherë me kolegët tuaj të punës (thjesht shtypni butonin “Shpërndani ftesën”) dhe pastaj klikoni në “Fillo thirrjen” për të filluar videotakimi.

Në rast se ne nuk je krijues i thirrjes, por mysafir, thjesht klikoni në linkun që ke marrë dhe thirrja do të fillojë direkt në browser.

Skype Meet Now ka të njëjtin funksionalitet si Skype: mund ta regjistroni thirrjen dhe ta ruani për ta dëgjuar më vonë, ose të mjegulloni sfondin përpara se të fillojni videothirrjen. Mundet gjithashtu edhe ta ndani ekranin për të diskutuar njëkohësisht me disa lidhje.

Si të shkarkoni Skype Meet Now

Skype Meet Now nuk është një aplikacion që shkarkohet, por është një web-app i cilin funksionon përmes browserit. Nevojitet të vendosni URL-në e shërbimit dhe të keni qasje të drejtpërdrejtë në të gjitha funksionet, pa qenë e nevojshme të instaloni një program të ri në PC tuaj apo një app në smartphone.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More