GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Të jesh i lumtur edhe duke punuar: këtu mund ta bësh | Qytetet më të mira në botë për të punuar në distancë

Një studim i ri nga platforma dixhitale e të mësuarit Preply ka krahasuar 74 qytete në mbarë botën për të zbuluar se është vendi më i mirë për të shkuar me pushime pa e ndërprerë punën. Studimi është kryer mbi bazë të faktorëve të rëndësishëm që influencojnë në mirëqenien dhe shëndetin, si të dhënat për klimën, ambjentin, cilësinë e jetës, kostot dhe sigurinë. Për parakushtet dhe punën në distancë në vendin e dhjetë gjejmë kryeqytetin e bukur të Islandës Reykjavik (në foto).

Otava, me karakter dygjuhësor

Vend i nëntë për Ottawa në Kanada, një qytet me karakter dygjuhësor – anglisht dhe frëngjisht – me një vendndodhje të mirë qendrore midis qyteteve të Montrealit dhe Torontos dhe një vend i sigurt dhe i qetë. Pa harruar që është një qytet i gjelbër dhe i respektueshëm dhe se njerëzit janë shumë miqësorë.

Auckland, me klimë të butë

Auckland, Zelanda e Re, vlerësohet në vendin e tetë, qytet me klimë të butë dhe objekte të shumta për kohë të lirë dhe argëtime. Edhe pse problemet e trafikut dhe rritja e çmimeve të banesave janë aspektet kryesore negative.

Vjena, jo shumë larg dhe e sigurt

Vjena e afërt zë vendin e shtatë, një qytet i sigurt, me sisteme publike funksionale, të pasur me kulturë dhe me njerëz nga e gjithë bota.

Pa harruar, sigurisht, natyrën dhe mjedisin e mbrojtur për fëmijët.

Helsinki, qytet avangardë

Vend i gjashtë në klasifikim për Helsinkin në Finlandë, një qytet në avangardë në shumë drejtime. Por jo vetëm kaq, ky është një vend me karakter informal, të sigurt dhe ku vetëm disa hapa më tutje mund të gjesh një natyrë vërtet të pamasë.

Lubjana, qytet në fermentim

Lubjana, kryeqyteti i Sllovenisë, renditet e pesta në renditjen e qyteteve më të mira për të punuar në distancë. Një realitet multikulturor, i ri dhe në fermentim, përveçse absolutisht elegant dhe interesant.

Taipei, teknologjik dhe njerëzor

Vend i katërt për Taipei, një nga qytetet më të avancuara dhe teknologjike në botë, por edhe me një fytyrë njerëzore dhe adapte për familjen. Pa harruar se është lehtësisht i kalueshëm falë metrosë dhe rrjetit efikas të autobusëve.

Nikozia, me 283 ditë me diell në vit

Medalje bronzi për Nikozinë, kryeqytetin e Qipros. Qyteti i fundit i ndarë në botë, por që ofron, përveç atraksioneve, një mesatare prej 283 ditësh me diell në vit dhe kushte të shkëlqyera për sa i përket “kostove dhe sigurisë”.

Lisbona, qyteti magjik

Shkalla e dytë i podiumit në renditjen e qyteteve më të mira në botë ku mund të punohet nga distanca për Lisbonën magjike, një vend vërtet magjepsës që shënon rezultate mbi mesataren pothuajse në të gjithë sektorët e analizuar.

Brisbane, më i miri i të gjithëve

Është Brisbane qyteti më i mirë në botë për të punuar në distancë falë temperaturës mesatare prej 22 ° C. Qyteti ofron kushtet më të mira klimatike për mirëqenie dhe produktivitet, duke marrë një rezultat veçanërisht të lartë pasi gjuha zyrtare është anglishtja dhe sistemi shëndetësor rezulton veçanërisht efikas.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More