Tirana, qytet më i shtrenjtë, por edhe më i varfër se Shkodra, Durrësi, Fieri, Vlora dhe Korça

Në secilin prej qyteteve të mëdha të vendit jetohet më lirë se në Tiranë. Qiratë janë në Shkodër janë 60% më të lira se në Tiranë, në Durrës 40% më lirë, në Fier mbi 50%, në Vlorë 60% dhe në Korçë 70% më lirë se në Tiranë.

Edhe fuqia blerëse e banorëve të këtyre qyteteve është, për pasojë, më e lartë se e qytetarëve të Tiranës. Fuqia blerëse në Shkodër është 4% më e lartë se në Tiranë, në Fier 33%, në Korçë 30%.

Durrësi dhe Vlora kanë fuqi blerëse 4 % dhe 5% më të ulët, që është një diferencë e parëndësishme për një qytet krahasuar me kryeqytetin.

Pra, në Tiranën e Erion Velisë njerëzit bëjnë një jetë më të keqe se në në qytetet e tjera të mëdha të vendit.

Megjithatë, Erion Veliaj rreh gjoks se ai i ka bërë tiranasit më të pasur dhe me më shumë mirëqenie.

Për fat të keq, kryeqyteti i vendit ka vetëm kostot e larta të jetesës. Sa i takon punësimit dhe të ardhurave, ai është thjesht një feud i varfër skllevërish.

Si të mos mjaftojë kjo, qytetarët e Tiranës kanë më pak orë furnizimi me ujë, ajër më të keq, transport më të ngadaltë dhe stresues dhe rrugë më të pista se qytetet e tjera.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.