GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Vajzat e mbushura pëlqehen më shumë se ato të dobëta, po ashtu edhe meshkujt “normalë”

Nuk është e vërtetë që gratë tërhiqen më shumë nga tipat super muskulozë siç mendojnë burrat: përkundrazi, ato shpesh preferojnë ato që janë më të aftë. Nga ana tjetër, edhe burrave nuk u pëlqejnë më shumë femrat e dobëta, siç shpesh besojnë gratë: kur bëhet fjalë për një lidhje serioze, ata preferojnë edhe paksa mish. Në të dy rastet, ekziston një paragjykim mbi kërkesat e seksit tjetër.

Kjo u demonstrua nga një team studiuesish të nga Universitetit të St Andrews (Angli) i cili shfaqi disa modele njerëzorë 3D me karakteristika të ndryshme në gjykimin e 99 vajzave 70 djemve të bardhë heteroseksuale midis moshës 18 dhe 22 vjeç. Studimi është botuar në British Journal of Psychology.

You might also like