- SPONSOR -


- SPONSOR -

Browsing Category

DOSSIER

Saint-Just, kryeengjëlli i terrorit

I pashëm si një engjëll, i lig si një djall: revolucionari më i ri i vitit 1789 e zhyti Francën në një lumë gjaku dhe makthe dhune të paparë ndonjëherë që, në fund, e mbyti edhe atë vetë Në kolegjin prestigjioz të Oratorianëve në

7 Prilli 1939 i parë me “sytë” e armikut

Nga Gjergj THANASI Agresioni i 7 Prillit dhe pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste është parë në 3 këndvështrime të ndryshme, në vartësi të përkatësisë politike dhe të kombësisë: shqiptare, apo italiane. Të tre këto këndvështrime

Abas Ermenji, një jetë në shërbim të kombit

Abas Ermenji lindi më 12 dhjetor 1913 në Ermenj të Skraparit ku kalon edhe vitet e para të fëmijërisë. Shkëputja e Kosovës dhe Camërisë nga trungu shqiptar ishin të freskëta dhe kishin shkaktuar një tronditje të madhe tek shqiptarët.