GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Nga Ylli MANJANI – Pse na duhet qeveria?!

Nuk jam ekonomist, por një gjë e kuptoj shumë mirë: rritja e çmimeve në treg çon në rritjen e të ardhurave në buxhet nga taksat që aplikohen në konsum.

Dmth 20% i tvsh i aplikuar mbi çmimet e rritura të konsumit në vlerë absolite është më i lartë sesa para rritjes së çmimit.

Pra qeveria shton të ardhurat në kohë krize fiks si spekulantët në treg. Një spekulante e madhe madje. Kryespekulante që rrjep lëkurën e popullit të vet.

Edi Rama, me detyrë kryeministër,  thotë se nuk i prek taksat. Dmth nuk pranon të ndalojë spekulimin e qeverisë.

Po cila është detyra e shtetit, veçanërisht në kohë krizash, të shtojë të ardhurat në buxhet, apo të mbrojë popullsinë nga rritja e çmimeve?!

Detyra parësore e shtetit/qeverisë është mbrotja e popullatës more faqezi Kryeministër, e jo shtimi i të ardhurave.

Nuk mund të thotë qeveria që “skam gjë në dorë”, se pastaj duhet të pyesim:

Për çfarë i duheni këtij mileti ju?!!!

Çdo shtet do ulte, qoftë dhe përkohësisht, barrën fiskale dhe po që nevoja edhe shpenzimet publike që të ndihmonte popullsinë të përballojë krizën e çmimeve.

Përse u dashka të ecim në këmbë, në vend që të ndalojmë pagesat e inceneratorit të sharrës që nuk ekziston fare, meqë ra fjala?!

Çfarë kuptimi ka të harxhojmë para për rrugë kur nuk kemi naftë për ti përdorur ato?!

Ç’kuptim ka tejkalimi i plqnit tatimor të Doganave e Tatimeve, kur diskutohet ushqimi i popullatës?! Janë në terezi këta apo jo?!

Çfarë llogjike është kjo?!

Çfarë qeverisje quhet kjo?!

Një qeveri që nuk mbron popullatën, por e rrjep atë paturpsisht ka kaluar çdo limit!

Sa mirë u shkon mendja të bëjnë lëmsh shtetin me akte normative për gjoba dhe, mazallah se u shkon mendja të bëjnë akte për të mbrojtur popullin nga rritja e çmimeve!!!!

Nuk besoj se ka nevojë të jesh ekonomist për të kuptuar kaq gjë, apo jo?!

Po Edi Rama tallet me popullin e vet shpresëvrarë… Tallet duke e rrjepur pa mëshirë!!!

Veçanërisht me ata që e votojnë, tallet më shumë.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More