Shfleto Kategori

Letra

Günther ANDERS – Braktisja e njeriut

"Për ta shuar më përpara çdo revoltë, nuk duhet vepruar në mënyrë të dhunshme. Metodat e llojit të atyre të Hitlerit janë tejkaluar. Mjafton të krijojmë një

Për pastërtinë e gjuhës shqipe

Nga Prof. Dr. Eqerem ÇABEJ Gjuha pasqyron një kombësi, ajo është pasqyra më e qartë e një kombësie dhe e kulturës së saj. Shkalla e pasurisë dhe e pastërtisë së

Adami dhe Eva pa fajin

mbi betejën tonë mes instinktit dhe intelektit Jeremy Griffith: duket se kur specia jonë u ba krejtësisht e vetëdijshme, nji betëjë zemërate psikologjike