GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Kalorësit e Jugut, Muli dhe Tërmeti

Propaganda është pjesa më e rëndësishme e Rilindjes, por kryebashkiakët e saj nuk po njohim më limite. Në faqet zyrtare në rrjetet sociale, kryebashkiakët socialistë propagandojnë bollëk, investime “dinjitoze”, që edhe mbylljen e një kapaku pusete e shoqërojnë me shumë foto dhe disa video, por në “kohën e lirë” ata kalërojnë.

Më e fundit ishte një “binjakëzim” jo vetëm kuajsh, por edhe idesh mes Bashkisë së Gjirokastrasë dhe asaj të Tepelenës. Kryebashkiaku i Gjirokastrës Flamur Golemi dhe ai i Tepelenës Tërmet Peçi u hipën kuajve dhe nisën një rrugëtim sportiv.

“Bashkë me Linditën dhe Tërmetin ishim mes mysafirëve të kësaj fundjave në Caravan Horse Riding Albania. Një eksperiencë fantastike që duhet ta provoni dhe sugjeroni tek miqtë tuaj. Për të zgjatur kohën e qëndrimit të turistëve në Gjirokastër, sigurisht që duhen ofruar edhe alternativa të tjera përtej asaj që ka qyteti nga ana historike e kulturore. Diversifikimi i paketës turistike na ndihmon për të patur një zhvillim të qëndrueshëm të këtij sektori jetik për ekonominë tonë. Caravan Horse Riding Albania është një vlerë e shtuar në atë çfarë ofron Gjirokastra për vizitorët vendas e të huaj”- shkruan Golemi në faqen e tij zyrtare.

Kjo “mrekulli” shoqërohet me shumë foto qejfi majë kalit, ku bie në sy edhe Tërmet Peçi që ka punuar ditë e natë për “fitore publiçitare”. Të gjithë kanë dy idhuj, Edi Rama dhe Lali Eri. Flamur Golemi, edhe pse një kryebashkiak i ri, që fitoi në Gjirokastër pa rivalë në zgjedhjet njëpartiake të 30 qershorit, e ka kthyer punën e zakonshme në makinë propagandistike. Gjithçka gjen në Gjorokastër, nga shërbimi me përparëse për “shtresat në nevojë”, në foto me fëmijë, mbjellje pemësh veshur me jelekë punëtorësh, sigurisht pa e ndarë kurrë bishtin e lopatës nga duart.

Në Gjirokastër ka varfëri, papunësi, mungesë investimesh në objektet kulturore. Katrahurë urbane, pasi qyteti nuk është vetëm zona historike e pazarit, ku lartësohet dhe mirëmbahet si hajmali shtëpia e diktatorit Enver Hoxha, ndërsa banesat e tjera, edhe pse të cilësuara si objekte kulturore janë rrënuar, duke marrë tatëpjetën e pakthimtë në “sokakun e të marrëve”. E megjithatë, Golemi është ende i ri në detyrë për ti kërkuar shumë llogari, por po bie fort në sy për një propagandë të ulët, cinike dhe që kurrsesi nuk jep realitetin e dhimbshëm të qytetit të gurtë. Një kopje e jashtëzakonshme e Lali Erit.

Po këtë ritëm po ndjek edhe kreu i bashkisë së Tepelenës Tërmet Peçi, në mandatin e tij të tretë, ku është bërë “Pashai” i paprekshëm i zonës. Megjitahtë, Tepelena dhe rrethinat vuajnë për ujë të pishjshëm, administrata e bashkisë është kthyer në zyrë pune për Rilindjen, ndërsa mbarten edhe milina euro investime të cilat shpesh kanë dalë jo efektive.

Peçi ëshgjithnjë është i paparashikueshëm (si tërmeti i vërtetë), dhe bën bujë me deklarata që më së paku të qeshësh e më pas të qash me ngashërim nga fatkeqësia që ka zënë banorët e Tepelënës. Bën intervistë politike në oborrin e një kishe, pranë një afresku.

Dëgjon këngë për Enver Hoxhën e ngren dolli për komandantin legjendar, Enverin dhe Ramën. Pikturon Ramën në palestër shkolle si basketbollist. Të na rrojë Rilindja, të rrojë udhëheqësi i dashur shoku Edi me gjithë Gramoz e miq të tjerë të partisë! Jugun e kemi të siguruar. Bijtë e Rilindjes po e mbajnë gjallë propagandën, si dëvizën e parë të partisë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni