GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit


Kliko për më shumëKliko për më shumë

Windows 10, funksioni që askush thuajse nuk e njeh

Windows 10, çfarë është dhe për çfarë shërben God Mode

God Mode është një funksionalitet i Windows 10 që bën të mundur përdorimin e funksioneve më të fshehta të kompjuterit. Ja çfarë është dhe si funksionon.

Në versionet e fundit të sistemit operativ Windows, nga Windows 7 e këtej, Microsoft është përpjekur të bëjë sa më të thjeshtë menaxhimin e hardwareve, të periferikëve dhe të driver-ëve të ndryshëm duke modifikuar ndërfaqen e Panelit të vjetër të Kontrollit. Një mjet disi i vështirë për t’u përdorur, por i dashur nga geeks-at.

Aplikacioni aktual i Settings-eve është akti i fundit i këtij procesi thjeshtëzimi i cili, për të thënë të vërtetën, në vend që t’ia lehtësojë jetën atyre që duhet të fusin duart nën kapakun e kompjuterit të tyre, ka bërë një goxha rrëmujë. Rezultati është se sot nuk ka, në Windows 10, asnjë vend të vetëm ku të fusin duart në driver dhe tek settings-et më delikate mund të gjejnë gjithçka që u nevojitet. Kutia e kërkimit në menunë Start mund dorë të vogël që të gjeni atë që po kërkoni, por nuk ka një vend ku të gjenden të gjitha bashkë. Ah, ndoshta po, ka dhe quhet “God Mode”. Por askush nuk e njeh sepse është fshehur mirë.

Çfarë është God Mode në Windows 10

“God Mode”, emri skenik i “Windows Master Control Panel”, nuk është një funksionalitet ekskluziv i Windows 10: ai u zbatua për herë të parë nga Microsoft në sistemin operativ Windows Vista, por ekziston akoma. Është një lloj “Superpanel kontrolli”, që përmban të gjitha aplikacionet dhe opsionet për të menaxhuar harduerin që normalisht janë si brenda dhe jashtë aplikacioneve të njohura tashmë të Panelit të Kontrollit dhe Cilësimeve. Problemi është se God Mode është i mirëfshehur në sistemet operative Windows dhe arsyeja është e thjeshtë: nëse do të ishte nën shikimin e të gjithëve, do të ishim plot PC Windows në asistencë.

Në hapje të God Mode, në fakt, duhet të jetë mbishkrimi “Handle with Care”, pasi brenda mund të gjejmë edhe settings që, nëse modifikohen pa shkak, mund ta nxjerrin jashtë loje sistemin operativ. Por, nëse ne dimë se ku t’i fusim duart, atëherë God Mode është një lehtësi e shkëlqyeshme.

Si aktivizohet God Mode

Ne nuk do ta gjejmë God Mode në asnjë vend në Windows 10, as edhe duke e kerkuar me Search në Start menu. Për të hyrë në të duhet pasur një llogari me privilegjet e administratorit të sistemit dhe duhet krijuar një folder (mund ta vendosim kudo, por është më e përshtatshme në desktop) të cilën do ta quajmë “GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C- 99712043E01C}”. Menjëherë ikona e folderit do të ndryshojë dhe do të shfaqet ajo e Panelit të Kontrollit (nëse nuk ndodh, do të thotë që është gabuar në riemërtimin e folderit).

Kur klikojmë dyfish në folderin God Mode, do të hapet një ekran që përmban dhjetëra impostacione, shumë prej të cilave nuk ua dinit ekzistencën. Ka me të vërtetë gjithçka, e rregulluar nga appleti i vetëm i Control Panel dhe brendësia në të së cilën mund të mbërrijmë në zgjedhjen e impostacioneve është maksimale: sipër God Mod, në fakt, është vetëm modifikimi i drejtpërdrejtë i regjistrit të sistemit të Windows.

Materiali ështe përgatitur nga redaksia e gazetatjeter.com


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More