GazetaTjeter.com
Analiza e lajmit

Disku më i kushtueshëm në botë

Kopja n. 0000001 e White Album të Beatles. Albumi i titulluar The Beatles (por i njohur edhe si White Album për shkak të kopertinës së bardhë), që i përkiste bateristit Ringo Starr, daton nga viti 1968 dhe në vitin 2015 u shit në ankand për 790 mijë dollarë (rreth 694 mijë euro). Në klasifikimin e kopertinave të albumeve më të shtrenjtë është edhe God Save the Queen i grupit punk rock britanik Sex Pistols, i datuar 1977: në Mbretërinë e Bashkuar, disku tek u bojkotua nga radiot dhe u tërhoq nga dyqanet e disqeve për fyerje ndaj Mbretëreshës. Një etiketë, A&M, shtypi disa kopje: kanë mbetur vetëm nëntë në qarkullim dhe ato kushtojnë 9.300 euro secila.

Edhe muzika klasike ka edhe zërin e saj tek kopertinat e disqeve më të çmuar: Bach / Mozart: Violin Concertos i realizuar nga Gioconda De Vito dhe Rafael Kubelik në 1961 e shpërndarë në fare pak kopje.

You might also like