Makinat më të shitura në Evropë: në vend të parë është ajo

Tregu i makinave, vazhdon suksesi i madh i Teslës në Evropë: Shtëpia amerikane e automjeteve i shikon të gjithë nga lart – poshtë dhe është e para në klasifikimin e shitjeve

Tesla godet sërish: Shtëpia amerikane e makinave i shikon të gjithë nga lart – poshtë në klasifikimin e makinave më të shitura në Evropë. Në nivel të përgjithshëm, në Kontinentin e Vjetër, muaji maj u karakterizua nga një rritje e ndjeshme e regjistrimeve të makinave të reja: në këtë skenar pati edhe një rritje të kërkesës për makina elektrike, e cila u rrit nga 75,963 në 129,847 sipas të dhënave të siguruara nga Acea. Kuota e tregut të makinave me emetim zero është rritur në 13.8%, kur vetëm një vit më parë ishte më pak se 10%.

Tesla lider në tregun evropian

Në bazë të të dhënave të dhëna nga Acea në lidhje me muajin maj 2023, Tesla zë vendin e parë në renditjen e makinave më të shitura në Evropë me 21,927 njësi të regjistruara në një muaj: Shtëpia automobilistike amerikane, krahasuar me të njëjtën periudhë të viti 2022, ka shënuar një rritje prej 2,191%.

Tesla, pasi regjistroi shifra rekord në tremujorin e parë të 2023-it, në maj ka mposhtur konkurrencën në tregun evropian, duke parakaluar marka si Volvo, e dyta me 20,433 të regjistruar, Seat dhe Nissan që përkatësisht kanë shitur 18,135 dhe 13,480 njësi. Brandi amerikane ka pothuajse dyfishuar shifrat e shitjeve të Mini, të cilat u ndalën në 11,738 makina të regjistruara.

Kuota e tregut në Evropë e kompanisë së Elon Musk, gjatë pesë muajve të parë të 2023, u rrit në mënyrë eksponenciale, duke kaluar nga 1% në 2.3%, kjo edhe falë vendimit të fundit për të ulur çmimet e të gjitha modeleve të pranishme në listën e çmimeve të markës Tesla.

Pra, në Evropë, Tesla po udhëton me erën që u fryn velave: nëse tendenca e shitjeve do të mbesë në këto nivele, Shtëpia kaliforniane, brenda pak vitesh, mund t’i arrijë, madje edhe t’i tejkalojë markat historike si Opel, Citroen dhe Ford . Vitet e fundit, brandi ka kapur një pjesë gjithnjë e më të rëndësishme të tregut në Kontinentin e Vjetër: madje kanë nisur edhe rezervimet për të renë fringo supercar Tesla, Roadster në gjendje të udhëtojë mbi 400 km/h dhe të arrijë nga 0 në 100 km. /h në vetëm 2,1 sekonda.


Ju, sigurisht, jeni të lirë t'i përdorni materialet tona, por në çdo rast duke cituar medien dhe autorin.
Ju gjithashtu mund të lexoni
VINI RE: Disa materiale në këtë hapësirë janë marrë nga interneti, duke u vlerësuar si në përdorim publik. Nëse subjektet e pranishme në foto ose video, apo autorët do të kenë diçka në kundërshtim me publikimin, do të mjaftojë të kërkojnë heqjen duke dërguar një email në: kontakt@gazetatjeter.com. Ne do të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur.